2015. május 7., csütörtök

Szendvics zsömle

A férj reggeli szendvicseihez kell a változatosság. Nem lehet mindig "pain panasz", császárzsömle, vagy kis betyár.

Hozzávalók:
40 dkg tk liszt
20 dkg finomliszt
1 közepes főtt burgonya
250-300 ml növényi tej
80 ml oliva olaj
1,5 dkg élesztő
1 kk méz
1 tk só
lenmag, szezámmag, napraforgómag ízlés szerint

A legegyszerűbb a kenyérsütőgéppel megdagasztatni, de ha nincs, az élesztőt 1 dl mézes tejben felfuttatjuk, majd a száraz összetevőkhöz keverjük. Hozzágyúrjuk a krumplit, az olivaolajat, majd a végén annyi folyadékot, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A burgonya miatt nem lehet a folyadékot pontosan megmondani, mert attól függ, mekkora és vizesebb-e. Úgyis látni, mikor gyúrjuk, hogy nem ragacsos, hanem amikor benyomod, visszarúg, de nem keményen.
Formázzuk, megkenjük kevés vízzel, bevágjuk a tetejét, megszórjuk szezámmaggal, zsírpapírra tesszük, 30-40 percet kelesztjük, ugyanennyit közepes hőfokon sütjük.
Aztán kiülünk a rétre, és megesszük. :)



Nincsenek megjegyzések: