2015. április 20., hétfő

Almás-diós puha keksz

A kis Mazsola nagyon szívesen rágcsál kekszeket. Pénteken még jól belefért a napba egy kis sütiféle is, így az itthon lévő dolgokból összeraktuk ezt az egyszerű kekszféleséget. Ábel bőszen segített, ha rajta múlik, liszt nem is marad a sütiben. :) 
Valószínűleg túró nélkül is működne, de nálunk ennek az elhasználása volt a cél.
A férj szerint az aznapi menüből ez lett az egyik legjobb, pedig más fogára való is akadt. Főleg, hogy este, mikor hazajött, és megkóstolta, először azt gondolta, újabb "fűrészpor" fasírt lesz, de kellemes meglepetés érte.

Hozzávalók:
25 dkg bio túró
20 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt
20 dkg zabliszt
15 dkg gyümölcscukor / candidásoknak sztívia, eritrit
10 dkg darált dió
2 nagy alma
5 dkg pálmazsír (nem hidrogénezett)
vanília
1 cs foszfátmentes borkősütőpor
1 csipet só

A száraz összetevőket elkeverjük. A túrót áttörjük, az almát lereszeljük, majd ezeket a pálmazsírral együtt a száraz hozzávalókhoz adjuk. Alaposan összegyúrjuk, elég ragacsos állagot kapunk. 15-20 percet állni hagyjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, amiket ellapogatva sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk. Némi helyet kell hagyni közöttük, de inkább felfelé hízik.
Közepes hőfokon 25-30 percig süssük.


Nincsenek megjegyzések: