2015. március 25., szerda

Mazsolás csigabuci - vegán

Burgonyapehely és zabpehely helyett tehetünk bele egy közepes főtt burgonyát is összetörve, akkor  kb. 50 ml folyadékkal kevesebb kell, de érdemes figyelni a tészta rugalmasságát.
A forma a kölyök miatt született. :)

Hozzávalók:
60 dkg tönkölyliszt (40 tk, 20 fehér)
260-280 ml víz
6 ek olivaolaj
1 pohár szójajoghurt
1 nagy marék mazsola
1 ek burgonyapehely
1 ek zabliszt
2 ek méz
vanília
1 tk só
2 dkg élesztő

1 ek nyírfaporcukor
muffin sütő forma, vagy muffin papír

A szójajoghurtból 2-3 kanálnyit egy kispohárba teszünk, ahhoz adjuk a porcukrot és összekeverjük. A többi hozzávaló mehet a tésztába. Dagasztógépben összedolgoztatjuk a őket, majd a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a tetejét kevés olivaolajjal, és 1-2 centi széles, arasznyi hosszú kissé ferde csíkokat vágunk belőle, amit majd a szélesebb végétől kezdve feltekerünk csigának, és muffin papírba tesszük. A tetejét megkenjük a szójajoghurt és porcukor keverékével. Bő fél órát kelesztjük, és 35-40 perc alatt közepes lángon megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: