2013. november 13., szerda

Rizsfasírt - ovo

Ugyan ez most tojásos, de szerintem egy-két kanál zabliszttel helyettesítve, kicsit jobban fűszerezve ugyanolyan finom eredményt kapunk. Hamar összeáll, és nagyon finom ropogós, mikor kisül.

Hozzávalók:
15 dkg barnarizs
1 nagyobb marék dió
4 ek tk liszt
4 ek szezámmag
1 db tojás
1 pici vöröshagyma
1 nagyobb szál répa
1 csokor petrezselyem zöld
1 csipet bazsalikom, borsikafű, őrölt kömény - ízlés szerint
olaj

A barna rizst 2,5-szeres sós vízben 40 perc alatt megfőzzük. A diót ledaráljuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a petrezselyem zöldet szintén felaprítjuk.
A főtt rizshez hozzáadjuk a diót, a reszelt répát, a hagymát, a tojást, a fűszereket és egy pici sót.
Alaposan összekeverjük.
Vizes kézzel formáljuk, majd a szezámmaggal elkevert lisztbe forgatjuk.
Zsírpapírral kibélelt tepsit kiolajozunk, majd ebbe tesszük a fasírtokat.
Kb 25 perc alatt közepes hőfokon készre sülnek. 15 perc után forgassuk meg a fasírtokat, hogy a másik oldaluk is megpiruljon.


Nincsenek megjegyzések: