2013. október 3., csütörtök

Kukorica krémleves

Amint a képen látszik, jó sűrű lett. Ami egyébként a leveseknél sosem baj, úgy egészségesebb, ha megáll benne a kanál. :)

Hozzávalók:
1/2 kg morzsolt csemegekukorica (mélyhűtős, vagy cukormentes konzerv)
1 doboz növényi tejszín / 1 marék kesudió
1 kis fej hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 ek olivaolaj
1 ek tk liszt
1 csipet majoranna

A kukoricát kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon és vízen megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselymet és a majoránnát. Azután a kukoricát ráöntjük, megszórjuk a liszttel, átkavarjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk.
5-10 perc kevergetés után hozzáadjuk a tejszínt, kicsit összefőzzük az egészet.
Ha kesudiót használunk, turmix-szal finomra őröljük kevés vízzel, és azt adjuk hozzá.
A végén botmixszerrel krémlevest készítünk belőle.


Nincsenek megjegyzések: