2012. július 3., kedd

Petrezselymes burgonya

Legnagyobb megrökönyödésemre a legkeresettebb kifejezés a petrezselymes krumpli volt az utóbbi időszakban. Azt mondjuk nem csodálom, hogy mindenki szereti enni, de hogy ennek receptje volna...
Inkább azt mondanám, hogy van hozzá néhány jó tanács, ami segíthet. Először is drága mulatság, de be kell szerezni egy jó edényt. Nem 2000 Ft-os teflon lábast, mert azzal csak kidobja az ember az ablakon a pénzt. Sokba kerül, de pont a szegény ember nem engedheti meg magának a silány minőséget, azért hogy aztán újat vegyen, és összességében másfélszer annyi pénzt költsön el, nem beszélve az ezzel járó bosszúságokról.
Ha jó az edény, akkor így a burgonya pirul, nem odaég egy idő után az aljára... 
Kell hozzá egy halom megpucolt, és kockára vágott burgonya, egy nagy csokor apróra vágott petrezselyem, és némi kókuszzsír, hogy süljön kicsit, ne csak párolódjon. Ja, és só. Nem sok, de azért szórjuk meg a tetejét, hogy mindenhová jusson. A petrezselymet fél idő környékén érdemes rászórni, hogy szép zöld maradjon.

Bocs, a zseniális receptért, és az oldal hanyagolásáért, de egy ideje a menü kicsit beszűkült. Remélhetőleg nem sokáig tart ez az állapot. Egyébként is az ilyen nagy melegben jobban teszi az ember, ha több levet iszik, és nyers gyümölcsöket/zöldségeket eszeget. 
Itthon pl. minden mennyiségben jöhet az uborkasaláta (szigorúan ecet nélkül, sóval, gyümölcscukorral és citromlével), meg a fóliából a paradicsom... Tökéletes ásványi anyag pótlásra. Nem is azért, mert finom. ;)

Nincsenek megjegyzések: