2012. április 4., szerda

Gombás - cukkinis rakottas

Ez volt a mi van otthon projekt, abból lesz a rakottas. :) Na jó, előtte a zöldségesnél szerencsére Anya bevásárolt cukkiniből és gombából. Egészen jó lett, bár egy kicsit több szószt elbírt volna, de se több magunk, se több szójajoghurtunk nem volt otthon. A receptet már a bővített mennyiséggel közlöm.

Hozzávalók:
1/2 kg barnarizs
1/2 kg gomba
2 cukkini
1 kis fej vöröshagyma
1/2 tofu
2 ujjnyi gabonakolbász
2 dl magtejföl / szójajoghurt
1 ek vegamix
1,5 tk só
2-3 ek olivaolaj
borsikafű, majoranna

A barna rizst 40 perc alatt megfőzzük az apróra vágott hagymával és némi sóval, vegamix-szel 2,5x-es mennyiségű vízben.
A gombát megpároljuk némi olajjal és jóval.
A cukkinit felkarikázzuk, a tofut lereszeljük.
Amikor a rizs készen van, egy kiolajozott tepsibe szórjuk, belemorzsáljuk a gabonakolbász felét, hozzákeverjük a megpárolt gombát. Esetleg egy kis reszelt répával és egy marék napraforgó maggal megbolondíthatjuk. A fűszerekkel megszórjuk, átkavarjuk.
A tetejére rakjuk a cukkinit, majd a tofut, és a maradék gabonakolbászt. Megszórjuk egy kis sóval, rákenjük a szójajoghurtot, vagy 2 maréknyi napraforgóból tejfölt mixelünk 
200 C-on 1 órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések: