2011. december 19., hétfő

Zöldséges rizs és csicseriborsó

Ami gyorsan, és kevés munkával elkészül...
A csicseriborsót ajánlott egy éjszakára beáztatni.

Hozzávalók:
25 dkg barnarizs
1 kis fej vöröshagyma
1 tk vegamix
1 tk só
1 ek olivaolaj
7,5 dl víz

1/2 kg vegyes zölségféle
(répa, borsó, zöldbab, kukorica, brokkoli, stb.)
1 tk só

25 dkg csicseriborsó

Csak úgy natúran is nagyon kedveljük a csicserit, a rizskörettel pont jó volt. Céklával és zöld salátával fogyasztottuk. Az "Avairban" egészen hamar megfő finom omlósra, de hagyományos kuktában is főzhető.

A hagymát megpucoljuk, megpároljuk, majd hozzáöntjük az olajat, a sót, a vegamixet és a rizst. Összekeverjük, majd 40 perc alatt a két és félszeres mennyiségű vízzel megfőzzük. (Ha a kuktában készítem, nem párolom külön, csak összekeverem, viszont nem elég egyszer végigfuttatni a hagyományos rizsprogramon. Lehet, hogy egyszer felteszem "babként". :) )

A zöldségféléket sós vízben megfőzzük, persze jobb, ha pároljuk. Amikor készen van, a rizzsel összekeverjük.

Mindehhez nem kell tudomány, egyszerű, és finom ételt kapunk. :)

Nincsenek megjegyzések: