2011. december 13., kedd

Gyümölcsös zabkása


Egyik reggel kicsit felturbóztam a zabpehely kását. Nagyon finom lett. Adtam hozzá gyümölcsöket, némi olajos magot. Többet ettünk belőle, mint kellett volna, pedig akkor nem is sejtettük, hogy az ebéd elmarad. :)

Hozzávalók:
1/2 kg zabpehely
1 liter víz / növényi tej
2-3 ek gyümölcscukor/xylit/sztívia
Kis darab vaníliarúd
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 kis üveg meggybefőtt
1/2 ananász
tökmag, dió, vagy mandula

Kétszeres mennyiségű folyadékban feltesszük főni a zabpelyhet sóval és vaníliával. Így sűrű lesz, ízlés szerint adható még hozzá víz. 15 perc alatt elkészül, miután azonban felforrt kavargatni szükséges, mert leragad.
Közben a meggyet kimagozzuk, az ananászt megpucoljuk, felaprítjuk.
Amikor már egészen besűrűsödött, elzárjuk a gázt.
Hozzáadjuk az gyümölcscukrot, reszelünk bele citromhéjat. Átkeverjük, majd beleöntjük a gyümölcsöket és 1-2 marék olajos magot. Összekeverjük az egészet. Ízlés szerint kimagozhatunk még szőlőt, azzal is kiegészíthető.
Azonnal fogyasztható, könnyű, és ízletes reggeli.

Nincsenek megjegyzések: