2011. július 23., szombat

Karobos köles

Hm, egy tavaszi kép. Milyen szépek voltak a növénykék akkor, még éppen zsendült. A múlt heti kánikula után pedig hogy megégtek a levelek. Azért itt hagyom. 
Ezt az elkezdett bejegyzést talán májusból pedig ideje befejezni. :)

Amikor nincs túl sok időm, és valami egészséges reggeli kellene, sokszor kerül köles az asztalra.
Egyrészt semleges íze van, lúgosít, hétféle aminosavat tartalmaz, gyorsan elkészül, mert nem kell figyelni rá, sem kavargatni.
Legutóbb annyival bolondítottam meg, hogy karobot és kókuszt kevertem közé. Finom lett.
Candidások az édesítést sztíviával, vagy nyírfa cukorral oldhatják meg. De akár anélkül is fogyasztható, hiszen az édes érzékelés olyankor sokkal jobb. Ez utóbbi esetben valami gyümölccsel javasolt kiegészíteni.

Összetevők:
1 bögre köles
3 bögre víz
2 ek kókuszreszelék
2 ek gyümölcscukor, vagy méz
1 ek karob
1 csipet só

A kölest a vízzel és a sóval felrakom főni. Összességében 25 perc alatt készen van. Nem kell kavargatni! Addig kell rá figyelni, amíg felforr, akkor levenni kicsire a gázt, majd félig lefedve (különben kifut) főzni.
Amikor megfőtt, hozzákevertem a kókuszt, a karobot és édesítettem.
Majd megettük. :)



Nincsenek megjegyzések: