2010. október 6., szerda

Padlizsános rizs gombafejekkel

Volt megsütött padlizsánom, krémnek készült, nem használtuk el, akkor közbejött valami. Most pedig tudtam, hogy nem lesz aki ennyit kenyérre kenjen. Így nézegettem, mire használhatnám még. A hűtőben volt 1 kg gomba, némi barnarizs a dobozban, a répát szedegetjük aha az idő engedi...

Hozzávalók:
1/2 kg barnarizs 
3-5 db padlizsán
3 nagyobb répa 
3 nagyobb paradicsom
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag 
1 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
4 ek olivaolaj
1 tk vegamix
borsikafű, bazsalikom, köménymag 

A barna rizst bő sós vízben negyven percig főztem, majd leöntöttem róla a fölösleges vizet.
A padlizsánt sült volt, de szerintem apróra vágva nyersen is bele lehet keverni, vagy turmixolni.
A répát lereszeltem, a vöröshagymát felaprítottam, és az olivaolajjal, vegamixszel, fűszerekkel és a padlizsánnal együtt összeturmixoltam. Majd az egészet a rizshez kevertem némi sóval és olivaolajjal.
A gombát megpucoltam, és egy kiolajozott tepsi aljára viszonylag egyenletesen raktam le a fejeket. A tönkjeit egy két lyukba beillesztettem. Erre borítottam a padlizsános rizst. 
Minderre szeletekben elhelyeztem a paradicsomokat.
A napraforgó- és szezámmagot a fokhagymával, kevés sóval, vízzel összeturmixoltam krémesre. Végül az egész tetejére öntöttem, és egy kanállal eligazítottam, hogy mindenhová jusson a szószból.
220 C-on 1 óra alatt sült meg. Tata annyit mondott, hogy vihetek neki másnapra is. :)

Nincsenek megjegyzések: