2009. május 31., vasárnap

Piskóta cseresznyével és eperrel

Mindig csak nézegettem a piskótarecepteket, de sosem próbáltam ki a tojás nélküli változatot. Pénteken ott volt a sok gyümölcs, és hogy a család kedvében is járjak, kipróbáltam Katáét kis változtatásokkal.

Be kell valljam, nem hittem, hogy valóban piskóta jellegű lesz ízre is, de lett. Be is sorakozott a gyakori receptek közé. :)

A hozzávalók:
50 dkg tk tönkölyiszt
1/2 liter szójatej
1/2 citrom leve
6 ek olivaolaj
1 cs borkősütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
25 csepp sztívia
(vagy 1-2 ek méz)
+
1 kg gyümölcs

Epret és csersznyét tettem bele. Kimagvaltam, felaprítottam - melyiket hogy. :)
A száraz anyagokat beleraktam egy tálba, majd hozzáadtam az olajat, a citrom levét és végül a szójatejet is apránként, és az egészet összekavartam.
Egy kolajozott sütőpapírral bélelt tepsi aljára szórtam a gyümölcsöt, ráöntöttem a masszát, átkevertem, majd 40 percig sütöttem 180 C-on.
Mivel a gyümölcs több volt, mint kellett volna, lassan sült át, de nem bánta senki. :)

Így ismerkedtek vele a többiek: ;)

3 megjegyzés:

KatAnyaka írta...

Ugye, milyen finom? :o))

Bridge írta...

Igen, nagyon. Köszönöm. :)

napmátka írta...

Én is nagyon megkedveltem a tojás nélküli süteményeket. Ez a piskóta recept is tetszik, ki fogom próbálni.