2009. február 16., hétfő

Szép vidékem

Pénteken Kékesen nem győztem betelni a látvánnyal. Csak kószáltam a hidegben a géppel a nagy hóban, majd lefagyott az orrom, és a kezem, de nem adtam volna semmiért azokat a pillanatokat.
Volt bohóckodó kislány hason a hóban, bolondos mókus nyoma a fa körül, vendégváró pad 15 centi fehérséggel, sötét ágak közül napsütés...


Másnap pedig Telkibányára utaztunk. Ebéd után mindig sétálunk egyet, a következő kép ott készült. Az ottani asszonyok egyébként nagyon finom leveseket tudnak készíteni, a zenekar mindig jókat eszik ott. Most sem lehetett egy szavunk sem. A töltelék "Telkibányai lábatlan tyúk volt", amit örömmel eszeget mindenki. Ez egy finom levesbetét, bár nem vegán. Egyszerű. Le is írom gyorsan.

Összetevői: 4 tojás, 4 ek tk liszt, 1 kis fej hagyma, 2 ek olivaolaj, 1 tk vegamix, pici só
Mindezt összekeverem a kézi habverőel, belekanalazom 4-5 nylonzacskóba, amiket úgy zárok le, hogy legyen hely fővés közben a tölteléknek növekedni. Egy nagy fazék forró vízben főzöm. Amikor megkeményedik, kiborítom a vízbe, tovább hagyom, míg teljesen át nem fő. Vagy főzhető ilyenkor a levessel tovább. Szervírozás előtt szeleteljük. Bármilyen zöldségleveshez kínálható.
(Eredeti recept: A Biblia a helyes táplálkozásról című könyvből)

Nincsenek megjegyzések: