2009. január 28., szerda

Kelbimbó morzsában

Na ezzel tényleg nem kell sokat vacakolni, és annak ellenére, hogy ilyen K-betűs zöldségféle, még finom is tud lenni.

Készítéséhez szükséges:
1 kg kelbimbó
1 tk só
1 nagy fazék víz

2 marék teljes kiőrlésű kenyér morzsája
1 ek olivaolaj

Elkészítés:
A belbimbók felső hibás rétegeit (ha sárgás, ne vedd meg, mert öreg, és kesernyésebb) leszedem, annyi vízben, hogy ellepje, sóval felteszem főni.
Rövid idő alatt elkészül, mikor a villa beleszalad, lehet leönteni a főzőlevet.

Egy nagy lábasban kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát (Khm. Jelen esetben majdnem égetésről volt szó, de még időben lekaptam a gázról :) ) A megfőtt zöld gömböcöket beleforgatom, a maradék morzsát rászórom, átmozgatom.

Joghurttal, tejföllel lehet kínálni önmagában, de köretként is szerepelhet.
Én most "kőkrumplipogácsával" fogyasztottam. Ez utóbbiról majd valamikor írok.

Nincsenek megjegyzések: